În scurtmetrajele și arta video, cineasta Cristina Iliescu testează granițele dintre viața reală și tehnologia informatică. Practica sa în film împletește realitatea, documentarul și o abordare digitală nativă, aduse laolaltă de un simț puternic al observației.
Este cunoscută pentru scurtmetrajul „Poezii AI cu femei și non-femei în benzinării, noaptea” (2022) care a fost proiectat la festivaluri de film internaționale, inclusiv Glasgow ISFF 2023 înprogramul „Do You See What (A)I See”, dedicat filmelor care folosesc tehnologii AI și a câștigat Competiția Națională de Scurtmetraj la BIEFF 2022. Cel mai nou scurtmetraj al său, „S-a născutun loc” (2023), a câștigat Premiul pentru Cel Mai Bun Concept Vizual la BIEFF 2023 și a fost nominalizat la premiile Gopo la categoria “Tânără speranță”.
Este doctorandă, scrie despreimpactul internetului asupra cinematografiei la UNATC București, concentrându-se atât pe tehnologiile AI text-to-video cât și pe TikTok-uri. De asemenea, predă ca asistent universitarîmpreună cu criticul de film și profesoara Irina Trocan în departamentul de Studii de Film. Este nominalizată la categoria „Speranță Tânără” pentru Premiile Gopo 2024. A fost selectată înediția din acest an a laboratorului de creație cinematografică “Talents Sarajevo”.
Actriță, dramaturgă, educatoare și co-fondatoare a centrului educațional neierarhic pentru copii Flori, fete și băieți.
Este licențiată în Actorie la UNATC București, un master în actorie și un al doilea master în scriere dramaturgică la aceeași universitate. Este interesată de teatrul politic și de teatru ca instrument de împuternicire și de conștientizare a problemelor cu care se confruntă femeile.
În calitate de formator și educator, îi place să folosească elemente ale Teatrului Forum, scriere liberă, activități inspirate de Reggio Emilia și Montessori. Coordonează grupul de teatru ucrainean Djerelo, format în aprilie 2022.
Ruxandra Simion este producătoare, manager cultural, și dramaturgă. A studiat antropologie și scriere dramatică în București. Abordarea ei creativă integrează satira, teatrul muzical și arta comunitară, abordând problematici stringente precum schimbările climatice, munca, migrația, locuirea și sănătatea mentală.
Co-fondator Rhea, Ruxandra contribuie activ la dezvoltarea sectorului cultural independent românesc, valorificându-și expertiza curatorială și experiența ca manager și producător cultural.